Petsto vatrogasaca natjecalo se u Sarvašu

17. 9. 2012.

1347884424_dvdsarvas_mala1

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sarvaš bilo je prošlog vikenda domaćin Područnog natjecanja Vatrogasne zajednice Osijek na kojem se okupilo više od pet stotina vatrogasaca.

Najmlađi su se natjecali u subotu,a seniori u nedjelju.Predsjednik DVD-a Sarvaš Davor Ivčić, do predsjednik Josip Fištrović,tajnik Mario Kresonja i zapovjednik Vilko Smažil bili su očito ponosni što su dobili čast organizacije i što je natjecanje proteklo u odličnom druženju doborovoljnih vatrogasaca iz brojnih okolnih mjesta, općina i Osijeka.

“Najvatreniji” su bili očito najmlađi vatrogasci koji su se natjecali na nogometnom stadionu i svi su zaslužili po medalju za sudjelovanje na manifestaciji koja je jedna u nizu kojom vatrogasci,ljudi s plemenitim ciljem,žele mlade angažirati oko društveno korisnih i odgovornih aktivnosti i maknuti ih što dalje od svijeta ovisnosti i prepuštenosti uličnom odgoju.

Zapovjednik VZ Osijek Boris Banjan pohvalio je organizaciju i natjecanje ocijenio uspješnim.

– I po broju natjecatelja i po atmosferi koja je vladila na borilištima mogu zaključiti da nemamo straha za budućnost vatrogastva u Osijeku i okolici. Pohvaljujem domaćina, to je novoosnovano društvo, ali i tehničko osoblje koje je sudilo i organiziralo ovo natjecanje.Zahvaljujemo i županijskoj vatrogasnoj zajednici kao kontroloru natjecanja.Mislim da je sve proteklo u najboljem mogućem redu i da možemo biti zadovoljni – zaključio je Banjan.

Predsjednik VZ Osijek Stjepan Klarić izjavio je kako mu je posebice drago što je natjecanje priređeno u Sarvašu čime se željelo dati dodatni poticaj novim vatrogascima osječkog predgrađa.

– Drago mi je da imaju i djecu i da su na natjecanju uspjeli postići lijepe rezultate – istaknuo je Klarić.

GLAS SLAVONIJE D.Pejić