Sarvaški vatrogasci dobili novu zaštitnu opremu od Grada Osijeka

03. 10. 2012.

go
Pripadnicima DVD-a Sarvaš, najnovijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva s područja Osijeka, jučer je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo uručio tridesetak tisuća kuna vrijednu zaštitnu osobnu opremu. Predsjednik sarvaških vatrogasaca Davor Ivčić zahvalio je gradonačelniku što je prepoznao volju entuzijasta iz Sarvaša i uručio mu zahvalnicu za dosadašnju potporu.

Zahvaljujemo što ste spoznali činjenicu da u Sarvašu nedostaje sadržaja, posebice za mlade i podržali naše osnivanje i opremanje operativnih vatrogasaca kojih će do kraja godine u Sarvašu biti dvadeset dvojica. Društvo okuplja gotovo stotinjak članova, a ponosni smo što su djeca, mladi vatrogasci, ovo zanimanje i pripadnost jednoj ovakvoj udruzi shvatili jako ozbiljno i već postižu odlične rezultate na vatrogasnim natjecanjima. Drago nam je što Grad Osijek želi podržati našu inicijativu da od njih napravimo humane i dobre ljude koji će biti spremni pomoći svojoj zajednici – kazao je zapovjednik postrojbe Vilko Smažil na primo predaji nove vatrogasne opreme u novouređnom vatrogasnom domu.

Bubalo je čestitao sarvaškim vatrogascima koji su dom koji je do nedavno bio derutan i zapušten pretvorili u lijepo vatrogasno središte.

– Osjetio sam u Sarvašu da postoje entuzijasti i ljudi koji su voljni raditi na boljitku i to ste dokazali svojim radom. Stoga sam i smatrao i podržao vaše osnivanje i imat ćete i nadalje podršku. Nakon što smo u Sarvašu napravili dvoranu, ocijenio sam da je red da osječko predgrađe dobije i ovakav sadržaj. Za gašenje požara u njegovom začetku dovoljna je jedna čaša vode, a poslije ni silne cisterne možda nisu dovoljne. Zato je važno da u Sarvašu imamo vatrogasnu postrojbu koja je spremna djelovati odmah i raditi na vatrogasnoj prevenciji i razvijanju vatrogasne mladeži – kazao je Bubalo.

Foto:Osijek.hr